Angående: prenumerationer, nummer tre

Kära läsare,

Ni kan ha noterat att Fienden inte utkommer så ofta. Det beror på en kombination av två saker: vi gör tidningen ideellt, och våra ambitioner gör varje nummer till ett ännu mer krävande projekt än de föregående. Vi vill helt enkelt lägga så mycket tid på research, reportageresor och redigering att vi kan skapa något som inte hade varit möjligt under journalistikens vanliga förhållanden.

Eftersom vi inte vill kompromissa på de här punkterna har vi kommit fram till att det inte riktigt är rimligt (för oss) eller rättvist (mot er) att fortsätta sälja prenumerationer. Hädanefter kommer vi istället att finansiera varje nummer separat. Ni som prenumererar behöver inte vara oroliga – ni kommer att få de nummer ni har beställt – men på vår hemsida är det nu enbart möjligt att beställa lösnummer. Ni hittar beställningsformuläret till höger, eller under rubriken ”Köp nummer” ovan. Det kommer fortfarande att finnas möjlighet att skänka oss 100 kronor extra och därmed bli tackad personligen i det aktuella numret. Som ni förstår – när ni exempelvis bläddrar i tidningens annonsfria och högkvalitativa papper! – är vi mycket tacksamma för allt ekonomisk stöd vi kan få.

I övrigt: arbetet med Fienden nummer tre fortgår. Vi återkommer om mer exakt släppdatum.

Tack för ert fortsatta tålamod och hjärtvärmande stöd.

MFH

Fienden

Författat den av Fienden | Fienden nummer tre, Om Fienden |

15 kommentarer till Angående: prenumerationer, nummer tre

 1. Ser tålmodigt fram emot nästa nummer.

 2. Härligt med lite livstecken! Noterar att Fiendens utgivningsfrekvens och ambitioner verkar stämma väl överens med Moore’s lag ;-)

 3. Vad skönt, jag trodde nästan ni gett upp! Ni har inte funderat på att även släppa tidningen digitalt och översätta numren till engelska? Tror det skulle bli succé!

 4. Tack. Jag var orolig över att det inte skulle komma något mer från er sida. Att ambitionerna satts så högt gör mig oerhört glad, det gör att jag känner den sortens säkerhet över kvaliteten som jag är säker på att ni strävar efter. Håller precis på att referera till er som en källa till inspiration i mitt curriculum vitae. Kör hårt så syns vi i tredje numret!

 5. Det är lugnt om det tar tid, ingen stress :)

  Ser oavsett mycket fram emot nästa nummer när det än behagar trilla in!

 6. Det får ta den tid det tar. Väntan har ju blivit lite av grejen.
  En utgivningstakt på ett nr vartannat år känns lagom exklusivt.

 7. Hej,

  Jag är rädd att ni inte har min nya adress. Hur åtgärdar jag det?

 8. En liten uppdatering så här ett drygt år senare vore ju ballt!

 9. Kan ni inte skriva någon slags uppdatering igen? Förstår att arbetet pågår och respekterar er skapandeprocess, men det eftersom det är mer än ett år sedan, så vore det kul för oss prenumeranter att få höra något ifrån er.

 10. Hej
  Prenumererade för länge, länge sedan. Undrar hur det går med nr 3? och 4? och ….
  Finns något ex av nr1 kvar att trösta sig med i väntans tider?
  Mvh

 11. Rolf: Verkar som att de varit slut sedan länge. Däremot så går det att läsa en digital utgåva av numret helt gratis som de la upp för ett par år sedan: http://www.tidskriften.fi/enden/wp-content/uploads/2012/03/FIENDEN_NUMMER_ETT.pdf

  Hoppas det hjälper lite.

  Väntar också spänt på att få höra om hur det går med nästa nummer!

 12. Som någon skrivit tidigare, så är jag nyfiken på huruvida ni fortfarande arbetar på att få ut ett nummer 3.

 13. Vilket skämt! Ingen information på evigheter… Fattar inte hur ni kan va så kaxiga när ni inte klarar av att leverera :(

 14. Kan man få sina pengar tillbaka? Snart gått 3 år utan man hört ett pip.

 15. Hur ser status ut för det här projektet? Om någon fortfarande läser här, har ni valt att anmäla till konsumentverket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>