Angående: prenumerationer, nummer tre

Kära läsare,

Ni kan ha noterat att Fienden inte utkommer så ofta. Det beror på en kombination av två saker: vi gör tidningen ideellt, och våra ambitioner gör varje nummer till ett ännu mer krävande projekt än de föregående. Vi vill helt enkelt lägga så mycket tid på research, reportageresor och redigering att vi kan skapa något som inte hade varit möjligt under journalistikens vanliga förhållanden.

Eftersom vi inte vill kompromissa på de här punkterna har vi kommit fram till att det inte riktigt är rimligt (för oss) eller rättvist (mot er) att fortsätta sälja prenumerationer. Hädanefter kommer vi istället att finansiera varje nummer separat. Ni som prenumererar behöver inte vara oroliga – ni kommer att få de nummer ni har beställt – men på vår hemsida är det nu enbart möjligt att beställa lösnummer. Ni hittar beställningsformuläret till höger, eller under rubriken ”Köp nummer” ovan. Det kommer fortfarande att finnas möjlighet att skänka oss 100 kronor extra och därmed bli tackad personligen i det aktuella numret. Som ni förstår – när ni exempelvis bläddrar i tidningens annonsfria och högkvalitativa papper! – är vi mycket tacksamma för allt ekonomisk stöd vi kan få.

I övrigt: arbetet med Fienden nummer tre fortgår. Vi återkommer om mer exakt släppdatum.

Tack för ert fortsatta tålamod och hjärtvärmande stöd.

MFH

Fienden

Författat den av Fienden | Fienden nummer tre, Om Fienden |

18 kommentarer till Angående: prenumerationer, nummer tre

 1. Ser tålmodigt fram emot nästa nummer.

 2. Härligt med lite livstecken! Noterar att Fiendens utgivningsfrekvens och ambitioner verkar stämma väl överens med Moore’s lag ;-)

 3. Vad skönt, jag trodde nästan ni gett upp! Ni har inte funderat på att även släppa tidningen digitalt och översätta numren till engelska? Tror det skulle bli succé!

 4. Tack. Jag var orolig över att det inte skulle komma något mer från er sida. Att ambitionerna satts så högt gör mig oerhört glad, det gör att jag känner den sortens säkerhet över kvaliteten som jag är säker på att ni strävar efter. Håller precis på att referera till er som en källa till inspiration i mitt curriculum vitae. Kör hårt så syns vi i tredje numret!

 5. Det är lugnt om det tar tid, ingen stress :)

  Ser oavsett mycket fram emot nästa nummer när det än behagar trilla in!

 6. Det får ta den tid det tar. Väntan har ju blivit lite av grejen.
  En utgivningstakt på ett nr vartannat år känns lagom exklusivt.

 7. Hej,

  Jag är rädd att ni inte har min nya adress. Hur åtgärdar jag det?

 8. En liten uppdatering så här ett drygt år senare vore ju ballt!

 9. Kan ni inte skriva någon slags uppdatering igen? Förstår att arbetet pågår och respekterar er skapandeprocess, men det eftersom det är mer än ett år sedan, så vore det kul för oss prenumeranter att få höra något ifrån er.

 10. Hej
  Prenumererade för länge, länge sedan. Undrar hur det går med nr 3? och 4? och ….
  Finns något ex av nr1 kvar att trösta sig med i väntans tider?
  Mvh

 11. Rolf: Verkar som att de varit slut sedan länge. Däremot så går det att läsa en digital utgåva av numret helt gratis som de la upp för ett par år sedan: http://www.tidskriften.fi/enden/wp-content/uploads/2012/03/FIENDEN_NUMMER_ETT.pdf

  Hoppas det hjälper lite.

  Väntar också spänt på att få höra om hur det går med nästa nummer!

 12. Som någon skrivit tidigare, så är jag nyfiken på huruvida ni fortfarande arbetar på att få ut ett nummer 3.

 13. Vilket skämt! Ingen information på evigheter… Fattar inte hur ni kan va så kaxiga när ni inte klarar av att leverera :(

 14. Kan man få sina pengar tillbaka? Snart gått 3 år utan man hört ett pip.

 15. Hur ser status ut för det här projektet? Om någon fortfarande läser här, har ni valt att anmäla till konsumentverket?

 16. Skrev några rader med Alfred i oktober.

  ”Hej! Sorry för sent (eller med Fienden-mått mätt blixtsnabbt) svar. Vi lever. Och hoppas kunna fortsätta göra det. Officiell info om hur Fiendens framtid ser ut kommer dyka upp på hemsidan senare i år. Tack för ditt tålamod!”
  Med tanke på hur fort de svarat hittills så får vi väl hoppas att det kommer mer info… snart.

  Gällande konsumentverket för att de inte levererar nummer så fort som önskat – man kan göra så. Dock är det allt ett idiellt projekt som startades upp av eldstjälar inom svensk spelmedia under en tid där giganter både regerade och föll. Nu – åtta år senare, ser spelplanen annorlunda ut och det gör förmodligen skribenternas liv också. Det är en tidning om för oss om historier de själva vill berätta utan någon som helst finanisering bortsett ifrån en liten skara följare som inte mer än ville läsa samma texter.
  Jag ser hellre mina pengar som väl investerade i ett mycket ambitiöst projekt jag verkligen vill se ska få leva vidare. Mitt hopp ligger fortsatt på ett tredje nummer och slutar resan där så får jag vara nöjd med det.
  Jag har själv svårt att se hur jag skulle kunnat investera i något annat jag trott lika mycket på som FIENDEN.

 17. Pimpim: Ja, det är sjäkvklart kul med eldsjälar och vi alla som betalade för Fienden vill/ville ju såklart att det skulle gå bra för deras projekt. Fattar dock inte varför du väljer att ha så låga krav på Alfred och övriga inblandade. De här personerna var fortf ganska kända spelskribenter när Fienden utannonserades och de fick in mycket pengar och uppmärksamhet för sin extremt kaxiga och tuffa attityd. Att de sedan fullständigt misslyckades med att leverera vad de utlovade är väl en sak, men att inte heller ha tillräckligt med backbone för att stå för att de tog sig vatten över huvudet är under all kritik. Jag (och förmodligen många fler) tycker det är uruselt beteende av de som står bakom Fienden att behandla sina läsare på det här sättet. Det finns gott om fina eldsjälar överallt som kämpar för sin sak, men som inte utlovar ett kungadöme och levererar…… not so much. De måste ha fattat för länge sen att vad vi blev lovade var omöjligt för dem att hålla, men istället för att vara ödmjuka och säga ”woops, sorry!” så låtsas dem istället som att Fienden aldrig hänt. Sorry, nu var det här egentligen inte helt riktat åt dig men antar att flera års uppdämd frustration med den här s k ”kulturtidskriften” fick bägaren att rinna över lite. Haha.

 18. John: Mina låga krav bygger förmodligen på ett litet hopp om att det finns något kvar av svensk kvalitétsmedia inom spel med tanke på att giganterna har fallit. Men med tanke på att vi – snart tre månader efter ditt svar – ännu inte fått någon info som utlovat så är det dags även för mig att väckas ur den rosa dimman. Det skulle om inte annat uppskattas om FIENDEN kunde gå i graven med ett tredje och sista nummer som vi alla har väntat på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>