Fienden nummer två är här

Den här gången skojar vi inte.

Om du prenumererar kommer du få ditt exemplar av Fienden nummer två vilken dag som helst nu. Föredrar du att köpa den i butik kan du göra det från och med 6 augusti.

Oavsett vilket alternativ du väljer så kan du i Fienden nummer två läsa om vad Fumito Ueda har att säga till alla som utnämnt honom till spelvärldens främsta – eller enda – konstnär. Du kan läsa vad några av Sveriges mest respekterade konstkritiker tycker om de spel vi gillar att kalla ”konst”. (Spoiler: de håller inte med oss.) Du kan läsa om hur tre bröder i ett av världens minst ekonomiskt jämlika länder valde bort karriärer som läkare, doktorer eller arkitekter för att istället skapa ett spel inspirerat av Hieronymus Bosch. Och du kan, inte minst, läsa Carl-Johan Johanssons 42 sidor långa artikel om Ice-Pick Lodge – studion som kanaliserar århundraden av ryskt mörker in i några av de mest fascinerande spel du aldrig spelat.

Vi skojar inte när vi säger att du inte kommer bli besviken.

Författat den av Fienden | Fienden nummer två |

10 kommentarer till Fienden nummer två är här

 1. Äntligen :)

 2. Fick mitt nummer idag. Tack för att ni inte ger upp, som en san fiende.

 3. Äntligen!

  Jag kan nog tala för alla läsare därute när jag säger att vi hoppas att nästa och efterföljande nummer inte tar lika lång tid.

 4. Gratulerar till nummer två! Fick äntligen hem det igår, det var sannerligen en trevlig välkomsthälsning innanför dörren.

 5. Hej och tack för en utmärkt tidning!
  Har ställt denna fråga förut här på sidan, men skulle det vara möjiligt att inom sin tid göra en pdf-upplaga utav tidningen för digital prenumeration?

  Skulle defenitvt betala samma pris digitalt som ni tar ut nu för den fysiska tidningen, Det är ni värda.

  Ha det gött!

 6. Jag är precis som Micke väldigt intresserad av en digital utgåva.

 7. Vi får lov att återkomma angående en digital utgåva. Men ja, det skulle vara möjligt att så småningom erbjuda en sådan.

 8. Intressant sätt… Att göra ett namn av sig genom att reta upp folk med den där otroligt dåligt skrivna recensionen av Last Of Us (och de andra recensionerna du gjort…). Dock gillar jag tanken med er tidning… tyvärr faller den på så dålig journalistik. Stelt och ointressant skrivet. Man ser framför sig hur du sitter och klurar ut hur du ska försöka stå ut i mängden, men faller pladask då de mer blir överpretantiöst trams. Synd….

 9. Oerhört intressant nummer, speciellt den långa artikeln om Ice-Pick Lodge! Har länge fascinerats av såväl Pathologic som The Void, så det var spännande att få ta del av utvecklarnas vardag, deras tankar och idéer. Det är lätt att en kulturtidning om spel kan uppfattas som pretentiös, men det gäller ju att någon inleder konversationen för att man ska kunna komma någonstans.

 10. Älskar tidningen, men funderar på om ni inte borde ha förlorat era utgivningen vid det laget eftersom det kommer så få nummer per år, och dessutom inte regelbundet. Är det inte 4 nr per år som gäller för en tidning med utgivningsbevis?

  Lite nyfiken. Rätta mig om jag har fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>